⟵ Înapoi la blog

Yoga prin ochii Biancăi Marcarov

23 April 2018

Bianca Marcarov spune că oamenii descoperă cu adevărat yoga atunci când sunt pregătiți să se descopere pe sine

O interesează oamenii: cine sunt, cum sunt, ce gândesc, de ce acționează așa cum o fac. De la această nevoie de înțelegere a lor și a felului lor de a fi, Bianca Maracrov a ajuns la practica yoga ca la un mod de-a afla răspunsurile pe care le căuta atât în sine, cât și-n privința celorlalți. Te poți întâlni cu ea la Bodhi Studio, locul în care predă, printre altele, clasa de Yoga Journey. Căci despre călătoria ei în lumea yoga am aflat și noi când am vorbit cu ea.

Îți aduci aminte prima dată când ai mers, în calitate de elev, la o oră de yoga?

Da! Prima clasă de yoga a fost o adevărată provocare, căci răbdarea mea a fost pusă la încercare. Primele cinci minute au trecut ca și cum ar fi fost cincizeci. Nu știam ce caut acolo și așteptam cu nerăbdare să se termine. De la acel moment “yoga” și până la următorul au mai trecut câțiva ani. Deci nu a fost dragoste la prima vedere (râde). Ci o dragoste construită în timp, cu blândețe și atenție uneori, iar alteori haotic și ușor agresiv.

 

Când ți-ai dat seama că yoga e o disciplină pe care ai vrea s-o aprofundezi și s-o predai?

Mi-am dat seama de rolul pe care urma să îl aibă yoga în viața mea la un eveniment de fitness, după multe ore de practică. Experimentasem stări, emoții, sentimente cu totul noi pentru mine, acest aspect “diferit” este cel care m-a atras în mod special.

Ce înseamnă yoga pentru tine?

Yoga pentru mine înseamnă echilibru. Echilibru între corp, minte și suflet. Înseamnă uniune. Uniune între micropărțile care mă ... compun.

 

Cum te-a ajutat pe tine practica yoga?

Când sunt pe salteluță, e ceva din mine care îmi spune: “Bine ai venit acasă!” Cu asta am spus tot (râde).

Cine sunt oamenii care practică yoga?

Fiecare elev are povestea lui. Unii “au găsit” yoga, pe alții yoga “i-a găsit”. Unii au stat de vorbă în treacăt cu ea, unii au vrut o aventură, alții au vrut o relație serioasă. Probabil că, la un anumit nivel, este și despre cât îi permitem să vadă din noi sau despre cât de curajoși suntem să aflăm despre noi.

Ce înseamnă pentru tine un stil de viață yoga?

Pentru mine este despre a fi prezent, conștient. E despre acceptare. Acceptarea a ceea ce corpul tău poate să facă, a fiecărei emoții, al fiecărui gând.

 

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Gaeia Sanskrit – Romanian Journey

Gaeia Sanskrit – Romanian Journey

6 Nov, 11:13

During the weekend of November 16-17, Gaeia Sanskrit will be our most special guest. We are delighted to say that her workshops on Sanskrit language and Kirtan are delicate and at the same time powerful both for mind and soul. 

Citește tot articolul »
De ce să practicăm yoga în aer liber

De ce să practicăm yoga în aer liber

1 Aug, 12:18

Dacă alegem să practicăm un sport este întotdeauna mult mai benefic pentru corpul și mintea noastră să îl practicăm în aer liber. Aerul curat, soarele, energia cu care ne încărcâm de la natură – fie că mergem în parc, pe plajă, urcăm un munte sau pur și simplu facem niște exerciții fizice în propia curte – este incredibilă și foarte folositoare pe termen lung pentru starea noastră generală de bine.

Citește tot articolul »
Ce este karma?

Ce este karma?

29 Oct, 16:38

Conform dicționarului, karma este definită drept o forță impersonală – întâlnită în hinduism și religii orientale, jainismm, budism – care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții umătoare.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru