⟵ Înapoi la blog

Yoga prenatală – beneficii și relaxare

22 November 2019

Yoga este considerată de mulți o activitate benefică atât pentru corp, cât și pentru minte. Te ajută să te deconectezi, să te relaxezi, să fii atent la respirație, la nevoile coprului tău și la starea ta interioară prin concentrarea minții asupra aliniamentului, asupra posturilor specific.

Yoga prenatală este o ramură a yoga – mai lejeră – pentru că mișările obișnuite sunt modificate pentru a fi cât mai sigure atât pentru mama, cât și pentru copil. Scopul acesteia este să pregătească corpul femeii pentru perioada de travaliu, o pregătire atât mentală, cât și fizică.

Beneficiile practicii yoga în timpul sarcinii sunt multe și minunate:

Îmbunătățește somnul

Corpul tău se va simți mult mai calm și mai antrenat ca rezultat al practicii. Yoga te ajută să te eliberezi de stres și de orice energie negative și va susține un somn profund și odihnitor.

Reduce stresul și anxietatea

Respirația este un lucru pe care îl luăm de bun zi de zi, nu-i așa? Sunt rare momentele în care stăm efectiv să ne ascultăm respirația, să o disciplinăm, să respirăm cu poftă sau pur și simplu să ne ajutăm de ea pentru a ne liniști.

De aceea, o respirație adâncă și conștientă te va ajuta întotdeauna să reduci nivelul de stres și de anxietate, să te relaxezi. Practică cu încredere exerciții de respirație pentru a fi pregătită pentru momentul în care copilul tău va fi pregătit să vină, iar odată cu el va începe perioada de travaliu. Respirația este esențială pentru o experiență a nașterii minunată!

Întărește, crește flexibilitatea și anduranța musculaturii necesare pentru naștere

Exercițiile practicate în timpul unei clase de yoga prenatală sunt create special pentru corpul femeii însărcinate. Aceste exerciții țintesc către zone cheie și foarte solicitate în timpul sarcinii: spatelele și șoldurile, care, odată cu întărirea musculaturii, vor fi mult mai susținute.

Mai mult, aceste exerciții te vor ajuta să îți întărești și zone precum podeaua pelviană ce te va susține pe tot parcursul nașterii.

Diminuează durerile de cap

Durerile de cap sunt des întâlnire în situații tensionate și stresante. Yoga te ajută să te relaxezi, să elimini energiile negative care te solicită emoțional și să te recentrezi, să te concentrezi pe binele tău interior, pe nevoile tale. Acest lucru va reduce stresul și, odată cu el, durerea de cap va dispărea și ea.

Reduce riscul de travaliu prematur

Stresul nu este benefic în absolut nicio situație și ne perturbă sentimentul nostru de bine general de care avem atâta nevoie pentru o viață echilibrată. Studiile psihologice efectuate au demonstrat că un nivel de stres foarte ridicat cresc șansele unei femei de a pierde o sarcină sau de a naște prematur.

De asmenea, s-a demonstrat că femeile care practică yoga 30-60 minute pe zi se bucură de riscuri scăzute în ceea ce privește eventuale complicații ale sarcinii.

Scade tensiunea arterială

Studiile au indicat că ritmul cardiac și tensiunea arterială ale femeilor însărcinate au scăzut în urma practicii yoga pe parcursul sarcinii. Acest lucru poate fi comparat cu rezultatele obținute în timpul altor activități fizice precum înotul sau mersul pe jos.

Te ajută să îți ții sub control fluctuațiile de greutate

Ca și alte tipuri de exerciții fizice, yoga combinată cu o dietă sănătoasă te poate ajuta să îți menții sănătatea corpului și a minții pe tot parcursul sarcinii.

Îmbunătățește experiența nașterii

Procesul nașterii nu este unul foarte ușor, nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru. Necesită rezistență, un corp pregătit să treacă prin toate schimbările necesare, dar și multă energie pozitivă.

Disciplinarea respirației învățată în timpul claselor de yoga te va ajuta să îți păstrezi calmul, să fii într-o stare echilibrată și plină de pace. Respirația profundă și regulată pe parcursul nașterii îți va fi de mare folos pentru a reduce nivelul de stres și emoție la care ești supusă, dar și să reduci din tensiunea pusă pe întreg sistemul muscular.

Yoga contribuie foarte mult la întărirea musculaturii, iar un corp puternic îți va oferi mult mai multă libertate și sprijin în momentul nașterii copilului. De asemenea, acest lucru poate însemna și că, odată aleasă nașterea naturală, corpul tău va avea nevoie de mai puțină intervenție din exterior.

Ce ar trebui să porți în timpul unei clase de yoga prenatale?

Haine

Recomandarea noastră este să porți haine cât mai comode, care să te ajute să îți menții corpul răcoros și să îți ofere susținere. Multe branduri de haine au lansat produse speciale pentru activități sportive în timpul nașterii, așa că oferta pieței este mai mult decât variată. Alege-ți hainele în care te simți confortabil, care se îți ofere toată susținerea de care ai nevoie.

Bustiere/Sutiene pentru Yoga

Alege să folosești o bustieră sau un sutien creat special pentru exercițiile cu impact redus. O bustieră sau un sutien pentru yoga ar trebui să îți ofere libertate de mișcare și suport pentru a reuși să te miști în voie și să fii confortabilă.

Cum se desfășoară o clasă de yoga prenatală?

Yoga prenatală se desfășoară, de obicei, pe parcursul a unei ore și include următoarele activități:

  • Respirație
  • Întinderi ușoare
  • Posturi yoga
  • Meditație/Relaxare

Te așteptăm cu drag la clasele de yoga prenatală sau la orice clasă de yoga nidra din studioul nostru. Oferă-ți un moment de relaxare, de bucurie, în care să fii tu cu tine, să îți permiți să respiri, să îți asculți inima, să te bucuri de minunea vieții. Namaste!

 

Articol realizat de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Turmericul – beneficiile consumului acestui condiment minune

Turmericul – beneficiile consumului acestui condiment minune

15 Oct, 14:35

Turmericul este o plantă cu un efect puternic anti-inflamator ce este utilizat de secore pentru a trata o varietate de afecțiuni. Această rădăcină, înrudită cu ghimbirul, este originară din Asia de S-E și este deseori cunoscut și sub numele de șafronul indian datorită culorii sale galbene intense și spectaculoase. Mai mult, turmericul este folosit pentru a da culoarea galbenă pudrei de curry.

Citește tot articolul »
Ce sunt fasciile și cum reducem tensiunea de la nivelul lor

Ce sunt fasciile și cum reducem tensiunea de la nivelul lor

10 mai, 16:16

Când pășești pe salteaua de yoga îți vin în minte tot felul de lucruri, nu-i așa? Mușchii, articulațiile, posturile, ce să mănânci în seara respectivă, cu cine să vorbești. Cam acestea sunt subiectele mari de pe lista ta de lucruri de gândit, nu? 

Ne gândim la corpul nostru în deplinătatea lui sau, în cele mai dese cazuri, la durerile lui. Stomacul, ficatul, rinichii și așa mai departe. Totuși, nu ne gândim niciodată la fascii sau la sistemul conjunctiv. Noi ne-am propus să discutăm acest subiect - să clarificăm ce sunt fasciile, cum funcționează și unde se localizează și multe alte informații supriză. Să începem!

Citește tot articolul »
Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

Bun-venit, Toamnă! Hai la yoga!

10 Sep, 15:30

Seri mai răcoroase, soarele parcă nu mai arde la fel ca luna trecută, o gecuță, o bluză cu mânecă lungă. Încet-încet parcă începe să se schimbe ceva. Simțiți și voi, nu? Ce-ar fi dacă nu am lăsa această schimbare doar pe seama vremii, a anotimpurilor și am adopta-o și noi în viețile noastre de zi cu zi? Te provocăm! Apropo de asta – următoarea Yoga Challenge este la început de octombrie. Fii pe fază!

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru