⟵ Înapoi la blog

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 June 2019

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Yoga nu înseamnă doar exerciții fizice, așa cum este foarte des interpretat, ci cuprinde o variație de elemente ce au impact atât asupra corpului fizic, dar și asupra straturilor subtile ale existenței noastre, ajutând la echilibrarea și revigorarea minții și a sufletului, a energiei Universului pe care o avem în noi. Această practică este una foarte veche, provenind din timpurile antice, și este originară din India.

Yoga este - în adevăratul sens al cuvântului - un mod de viață, care, integrat în toate nivelurile noastre de existență, ne poate aduce atât bucurie spirituală, cât și materială. Yoga vine în multe forme, vine cu multe lecții pe care le avem de asimilat și care ne învață să ne jucăm cât mai bine rolurile în diferitele ipostaze ale vieții noastre: familie, carieră, sănătate, mediu înconjurător.

Astăzi, yoga este practicată în toată lumea sub diferite forme și este împărțită în numeroase ramuri, continuând să crească în popularitate de la an la an. Oamenii sunt conștienți de beneficiile sale asupra vieții lor atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. Într-o lume în care anxietatea și depresia sunt la ordinea zilei, cu ajutorul yoga te poți ajuta, te poți ridica și poți împărtăși cu milioane de oameni relaxarea, starea de echilibru interior, recunoștința față de viață și iubirea de sine pe care le poți dobândi odată cu această practică.

Astfel, ziua de 21 iunie a fost recunoscută de Organizația Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Yoga prin rezoluția 69/131. Această zi își dorește să crească nivelul de conștientizare la nivel mondial asupra numeroaselor beneficii ale acestei practici.

Ziua Internațională a Yoga din anul 2019 stă sub semnul acțiunilor asupra mediului înconjurător, și mai ales asupra climei. O lume a armoniei și a păcii - două dintre principiile de bază yoga - se bazează pe o natură sănătoasă, bine conservată, pentru care fiecare dintre noi este responsabil.

Pentru a celebra această zi importantă și frumoasă din cadrul comunității noastre, Bodhi Studio îți oferă șansa ca vineri, 21 iunie, să participi gratuit la 3 clase din cadrul studioului nostru. Acestea sunt:

  1. Alignment in Hatha Yoga with Larisa Dumitrache

  2. Ashtanga Yoga, Half Led Primary with Mihaela Alexandra Dancs

  3. Yoga & Meditation with Hitesh Bhatt

Pentru a-ți rezerva un loc în cadrul acestor clase înscrie-te AICI.

Te așteptăm cu brațele deschise. Namaste!

 

 

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Yoga pentru copii și familie

Yoga pentru copii și familie

5 Feb, 16:14

Dacă încă nu v-ați hotărât dacă să veniți cu copilul vostru la o clasă de yoga, poate vă putem ajuta noi. Yoga este benefică pentru copii în multe feluri și de aceea v-am făcut o listă cu câteva beneficii ale practicii.

Citește tot articolul »
7 metode prin care să elimini stresul și să fii mai relaxat

7 metode prin care să elimini stresul și să fii mai relaxat

25 mai, 19:14

Este foarte ușor să fim prinși în vâltoarea vieții, în planuri, în deadline-uri, cumpărături și multe alte evenimente care ne acaparează și care reprezintă surse de stres. Este foarte ușor să ne pierdem și să uităm de lucrurile care ne fac fericiți cu adevărat. Dacă simți că te încadrezi în această descriere, atunci ai nevoie de un detox emoțional. Hai să discutăm mai multe despre asta, ce zici?

Citește tot articolul »
3 mantre pentru a-ți crește iubirea de sine

3 mantre pentru a-ți crește iubirea de sine

15 Oct, 13:54

Persoana ta, la fel ca orice ființă din întregul univers merită iubirea și afecțiunea ta, spune Buddha. Iubirea de sine este ceva de care avem nevoie în orice moment al vieții ne-am afla.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru