⟵ Înapoi la blog

21 iunie - Ziua Internațională a Yoga

17 June 2019

Termenul „yoga” derivă din limba sanskrită și înseamnă „uniune” - dintre corp, minte și spirit sau conștiință. Prin yoga se unește, într-un mod diferit, tot ceea ce suntem noi, toate aspectele care ne întregesc ca ființe umane.

Yoga nu înseamnă doar exerciții fizice, așa cum este foarte des interpretat, ci cuprinde o variație de elemente ce au impact atât asupra corpului fizic, dar și asupra straturilor subtile ale existenței noastre, ajutând la echilibrarea și revigorarea minții și a sufletului, a energiei Universului pe care o avem în noi. Această practică este una foarte veche, provenind din timpurile antice, și este originară din India.

Yoga este - în adevăratul sens al cuvântului - un mod de viață, care, integrat în toate nivelurile noastre de existență, ne poate aduce atât bucurie spirituală, cât și materială. Yoga vine în multe forme, vine cu multe lecții pe care le avem de asimilat și care ne învață să ne jucăm cât mai bine rolurile în diferitele ipostaze ale vieții noastre: familie, carieră, sănătate, mediu înconjurător.

Astăzi, yoga este practicată în toată lumea sub diferite forme și este împărțită în numeroase ramuri, continuând să crească în popularitate de la an la an. Oamenii sunt conștienți de beneficiile sale asupra vieții lor atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. Într-o lume în care anxietatea și depresia sunt la ordinea zilei, cu ajutorul yoga te poți ajuta, te poți ridica și poți împărtăși cu milioane de oameni relaxarea, starea de echilibru interior, recunoștința față de viață și iubirea de sine pe care le poți dobândi odată cu această practică.

Astfel, ziua de 21 iunie a fost recunoscută de Organizația Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Yoga prin rezoluția 69/131. Această zi își dorește să crească nivelul de conștientizare la nivel mondial asupra numeroaselor beneficii ale acestei practici.

Ziua Internațională a Yoga din anul 2019 stă sub semnul acțiunilor asupra mediului înconjurător, și mai ales asupra climei. O lume a armoniei și a păcii - două dintre principiile de bază yoga - se bazează pe o natură sănătoasă, bine conservată, pentru care fiecare dintre noi este responsabil.

Pentru a celebra această zi importantă și frumoasă din cadrul comunității noastre, Bodhi Studio îți oferă șansa ca vineri, 21 iunie, să participi gratuit la 3 clase din cadrul studioului nostru. Acestea sunt:

  1. Alignment in Hatha Yoga with Larisa Dumitrache

  2. Ashtanga Yoga, Half Led Primary with Mihaela Alexandra Dancs

  3. Yoga & Meditation with Hitesh Bhatt

Pentru a-ți rezerva un loc în cadrul acestor clase înscrie-te AICI.

Te așteptăm cu brațele deschise. Namaste!

 

 

 

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Cele mai frecvente 7 întrebări despre yoga

Cele mai frecvente 7 întrebări despre yoga

1 Jul, 13:46

Pentru că oamenii sunt mereu curioși în legătură cu practica yoga, am cules câteva dintre întrebările lor legate de această activitate. Ne-a bucurat curiozitatea și deschiderea lor către a afla informații diverse, care să le facă viața mai ușoară și practica mai plăcută. Sperăm să îți fie și ție de folos. 

Citește tot articolul »
Yoga prenatală – beneficii și relaxare

Yoga prenatală – beneficii și relaxare

22 Nov, 12:48

Yoga este considerată de mulți o activitate benefică atât pentru corp, cât și pentru minte. Te ajută să te deconectezi, să te relaxezi, să fii atent la respirație, la nevoile coprului tău și la starea ta interioară prin concentrarea minții asupra aliniamentului, asupra posturilor specific.

Citește tot articolul »
Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

Ce sunt mantrele și cum ne pot ajuta în viața cotidiană

7 Jun, 17:30

Dacă vom consulta dicționarul, vom descoperi că mantra este o formulă sacră cu valoare magică și educativă, utilizată în unele practici și religii orientale precum yoga, budhism, hinduism sau tantrism. Mantra este cel mai des folosită în cadrul meditației, dar poate fi prezentă cu ușurință și în viața de zi cu zi.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

Abonament 1 lună (doar online pe ZOOM) : 250 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Our New Address Strada Popa Rusu 16a

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru