Yoga Energiei Subtile - Yogic Suksma Vyayama

Bodhi Studio

Sâmbătă, 09 Mar, 10:00-11:15

Despre ceea ce este perfect în noi

 
Yoga, ca orice altă practică străveche, înseamnă disciplina corpului și a minții. Știm asta cu toții. Care este însă semnifcația acestei afirmații, disciplina corpului și a minții. La ce să mă raportez atunci când mă gândesc la asta sau să mă raportez la ceva? La cum îmi funcționează creierul, la sistemul meu nervos? Din propria mea experiență, foarte, foarte mult timp, de câte ori îmi propuneam ceva și porneam entuziastă la drum, mă opream fără să știu de ce sau observam cum entuziasmul scădea considerabil.
 
Am devenit din ce în ce mai conștientă de asta pentru că îmi simțeam frustratrea, o parte din mine, undeva la suprafața creierului își dorea să înainteze într-o direcție, o alta, ascunsă, necunoscută mie, mă bătea pe umăr și îmi spunea hei, nu ești pregătită, mai bine fă altceva, oricum nu ești bună la asta, și pot continua pentru multe alte ore cu bunele mele motive pentru a mă opri.
 
Ce trebuie să mai știți că partea asta a creierului meu, care mă oprește este foarte, foarte astută. Știe exact pe ce buton să apese, și pe măsură ce devii conștient de jocul ei, se rafinează. Devine și mai subtilă în a judeca. Sunt atât de puternic întipărite în creier aceste cărări, încât uneori, devine imposibil să vezi clar. Unde ești tu, de unde începi și unde te termini. A trebuit să caut să să găsesc un reper, o ancoră către care să merg ori de câte ori ori cădeam în gol, și e în regulă să cazi în gol, însă, la un moment dat, e vremea să hotărăști tu dacă ai dispoziție să cazi sau nu.
 
Singurul reper care pentru mine a fost și este vindecător este aceea starea de bine. Să îmi fine bine, orice aș face. Să simt bucurie, să simt că ceea ce fac este adevărat și atunci sunt sigură că aia e cărarea bună și nu alta. Starea mea de bine nu este atunci când trag de mine, strarea de bine nu este atunci când mă compar, starea de bine nu este atunci când orice aș face nu e destul, starea de bine nu e atunci când îmi pun corpul în slujba propriilor frustrări. Departe de asta. Starea de bine este starea noastră naturală, așa am venit pe lume, iar drumul nostru este să decoperim, prin contrast cum bine spunea cineva, ceea ce nu suntem. E drumul nostru de reîntoarcere.
 
Am căutat fără să știu încă de la începuturile practicii mele yoga un sistem care să fie autentic pentru mine. Iar dacă vă întrebați ce înseamnă autentic, ei bine, dacă îți ești fidel ai să știi, autenticitatea o recunoști pentru că ești tu și nimic altceva și mai ales pentru că îți oferă amintirea stării tale naturale de bine. Practica despre care vă vorbesc este una veche, simplă, dar extrem de rafinată și se bazează pe un adevăr atât de simplu, atunci când corpul tău este fericit, când începi să-l asculți și să-l respecți îți va răspune în feluri pe care nu le credeai posibile.
 
Întrebarea mea de fundal a fost una și constantă în contact cu diferite tipuri de yoga, cât de exacte sunt posturile și ce anume se întâmplă în corp, concret. Atunci când am intrat în contact cu acestă practică mi-am dat seama că fiecare mișcare este o experiență imediată, directă și puternică. Când chemi yoga o știință nu înseamnă că cei care au desenat posturile aveau laboratoare la dispoziție, știau, însă, foarte bine care sunt funcțiile vitale ale corpului astfel încât exercițiile, în timp, să ajute la întărirea muschilor dar, mai important decât atât, să aducă beneficii sistemului osos, sistemului digestiv, glandelor endocrine și sistemului nervos, respirația jucând un rol fundamental.
 
Exercițiul constant este cel care oferă răspunsuri, o rutină în care înveți despre bucuria unui proces, și nu despre rezultat, înveți despre faptul că o postură, implicit corpul tău sunt un univers infinit, îți oferă mereu ceva nou de explorat, mereu nou.
Vă învit așadar să ne petrecem 90 de minute împreună și să ne reamintim de starea noastră naturală de bine.
 
„There is nothing mysterious about yoga. It is not a set of religious belifs or practices. It does not pretend to explain the ultimate meaning of life. Its aim to develop, through gradual stages, a quality of mind witch can percive reality and acquire self-knowledge through the healthy functioning of mind and emotions.”
Dhirendra Brahmachari
 
*Pentru a vă bucura de efectele sale minunate este recomandat să aveți stomacul gol cu cel puțin trei ore înainte de practică.

Ți-a plăcut această pagină?

Alte workshop-uri

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points
11 May, 10:30-12:30 cu Dana Mîrza

Release your Fascia: Yin Yoga and Trigger Points

Sambata , 11 Mai, va invitam sa facem impreuna o calatorie prin fascii si meridiane energetice, in care sa exploram propriile stari si emotii, sa topim din tensiuni, sa ne simtim fluizi si liberi in propriul corp.

Preț: 60 RON
Mai multe detalii »
Yoga Challange VI Special Edition
06 May, 07:00-08:30 cu

Yoga Challange VI Special Edition

Yoga Challenge VI Special Edition
4 days per week/4 weeks/4 teachers/4 yoga styles

Preț: 120 euro RON
Mai multe detalii »
Atelier de Art-Terapie Phronetik
24 April, 19:00-20:30 cu Alexandra Adina Rădescu

Atelier de Art-Terapie Phronetik

Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă subconștientul tău ar vorbi liber, fără a fi constrâns de conștient? Cum ar fi dacă o foaie albă de hârtie ar dezvălui emoții pe care vrei să le vindeci, să le înțelegi, să le accepți?

Preț: 50 RON
Mai multe detalii »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

10 ședințe pentru doar 300 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Intrarea Victor Eftimiu nr 2, etaj 4, Bucharest, Romania

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460752 240 146


Studioul nostru