⟵ Înapoi la blog

Despre Yoga – de la o începătoare

20 September 2018

Am descoperit yoga cu câțiva ani în urmă. Din pură întamplare și curiozitate. Frecventam cursurile de aerobic de la o sală de sport din cartier și într-o joi seara era progamată o clasă de yoga. Și am mers.

Eram încălțată în panofi de sport. Nu știam nimic despre cum se face yoga deși văzusem numeroase fotografii sau filme. Dar profesorul ne-a îndemnat să ne pierdem încălțările undeva prin spatele sălii și să ne lăsăm tălpile să respire, să se conecteze cu solul. A fost o bucurie.

Un alt lucru care m-a surprins plăcut a fost durata clasei de yoga care a depășit o oră – ceea ce am văzut ulterior la toate clasele pe care le-am frecventat. Dar nu am realizat trecerea timpului. Îmi era bine, eram relaxată, fericită și eram cu mine, deși nu eram singură în acea sală. Lucram cu mine, cu corpul meu, îmi făceam un bine.

Pe parcursul a aproape două ore am învățat să respir disciplinat, să îmi dau seama cât de frumos e să respiri. Din torace, din abdomen. Să poți elibera prin respirație multe poveri. Am început să mă învăț. Am descoperit poziția copilului (care, trebuie să recunosc, este preferata mea până acum), a semilunii sau a copacului. Evident, nu le mai țin minte pe toate, dar timp este să ni le însușim pe toate. Cu tot cu binefacerile lor.

Port în mine amintirea emoției pe care am simțit-o când am fost îndemnați la sfârșitul clasei să ne îmbrățisăm, să mulțumim corpului nostru pentru efort și în acel moment am fost mai conștientă de corpul meu ca niciodată. I-am realizat valoarea, materialitatea și conexiunea lui cu mintea care lucrează fără întrerupere. Echilibrul.

Ceea ce caut acum este o conectare mai mare între corp și spirit, mă caut, încerc să înțeleg cu iubire lumea din jur. Vreau să fiu mai calmă, mai prezentă, mai atentă la nevoile mele și ale celorlalți. Să fiu mai recunoscătoare pentru viața mea și să călătoresc prin ea – la propriu și la figurat. Am vorbit iarăși mult și am întârziat la yoga. Hai și voi. Namaste.

Un articol realizat de Mădălina Haiducu

Ți-a plăcut această pagină?

Articole recomandate

Află ce servicii avem pe lângă cursurile de Yoga

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

Curățarea energetică a corpului și a locuinței

17 Apr, 16:29

În fiecare zi ne place să avem grijă de corpul nostru fizic: îl alimentam cu hrana de care are nevoie, îl spălăm cu grijă și îl ținem în formă prin practicarea unei activități fizice regulate. Aceleași lucruri le facem și cu propiile locuințe: dăm cu aspiratorul, ștergem praful, geamurile, oglinzile. Dar câteodată pur și simplu ne simțim încărcați – atât cu noi înșine, cât și în casele în care locuim. Deși suntem conștienți că nu este nimic în neregulă cu noi, încărcătura energetică personală sau a locului în care trăim ne poate cauza stări de nervozitate, nefericire, agitație și poate produce chiar rău fizic.

Citește tot articolul »
Ce este atat de sacru la numarul "108"?

Ce este atat de sacru la numarul "108"?

23 Oct, 19:09

Am citit despre oameni ce fac 108 serii de Salutul Soarelul (Surya Namaskar A) în timpul echinoxului de primăvară. Ce este atât de special la acest număr “108”?

Citește tot articolul »
Yoga prenatală – beneficii și relaxare

Yoga prenatală – beneficii și relaxare

22 Nov, 12:48

Yoga este considerată de mulți o activitate benefică atât pentru corp, cât și pentru minte. Te ajută să te deconectezi, să te relaxezi, să fii atent la respirație, la nevoile coprului tău și la starea ta interioară prin concentrarea minții asupra aliniamentului, asupra posturilor specific.

Citește tot articolul »

Nou la BODHI Studio?

Vezi ce ți se potrivește din cele peste 80 de clase lunare

5 ședințe pentru doar 150 RON


Tarife și abonamente

Bodhi Studio

Intrarea Victor Eftimiu nr 2 Intrarea Victor Eftimiu nr 2, etaj 4, Bucharest, Romania

contact@bodhistudio.rocontact@bodhistudio.ro

0752 240 1460745 257 208


Studioul nostru